ZA KATU

piše: Ruža Silađev

Lipa Kata. Cvit naši baka. U nake bašče što cvate od ujtru do uveče. Bilo je u njima muškadla svakake fele, daninoća, lipoga Andre, Dragoljuba, krajcarice, šibova, zumbula, tulipana, sitnoga cvita, bršančevcki ružica,  ružica misečarki i noćne frajle. Zameriše frajla pri misečine, pa zaludi kakoga iroša. Priskoči latež od simenjače, a u bašče kraj lipe Kate, Kata od krvi i mesa.…

više

TKO UPRAVLJA MOJOM SREĆOM

Predavanje o anksioznosti i deperesiji će u dvorani HKM Berlin održati dr. Asja Palinić Cvitanović, psihoterapeut.

Berlin/ U dvorani Hrvatske katoličke misije Berlin će se u četvrtak, 1.12. 2022. u 19:30 održati  predavanje i razgovor o temama koje muče mnoge, o anksioznosti i depresiji, bolestima današnjice.

Naslov predavanja je “Tko upravlja mojom srećom?”

Predavanje će održati dr. Asja Palinić Cvitanović, psihoterapeut.…

više

GRAD SVETOG NIKOLE

Grad svetog Nikole stiže u 2022. u Amazingu i bit će najzabavniji do sad

prilog: Ivana Rora (za organizatora)

Zagreb/ Što je dječji život bez Svetog Nikole ili još bolje što je Zagreb bez Nikolinog grada u kojem će i ove godine, od 4. do 6. prosinca 2022. godine u Amazingi, u jednom posebno zabavnom i šljokičastom prostoru najvećeg dječjeg zabavnog parka u Hrvatskoj zavladati adventska atmosfera prepuna zabave, radosti i veselja.

više

LIJEPO JE S VAMA

Eeee, kad je to ikad bilo…

Iz naše arhive/ objavljeno 05.12.2013.

piše: Sonja Breljak
herceg_bosna201006091547521Berlin/ Da me pitate kad je to stvarno bilo i koliko dugo kolege i ja radimo na ovim stranicama, teško da bih u prvi mah izrekla pravi, točan odgovor.

Istina, nije problem zbrojiti dva i dva, pogledati kad je Hrvatski glas Berlin registriran kod odgovarajuće berlinske ustanove, no meni se čini ponekad kako je to duži, puno duži period od stvarnoga. Valjda  jer je druženje i rad na stranicama, s kolegama, bio tako intenzivan.…

više