TRAGOVI LJUBAVI

 “Srce za Afriku” kuca u Zadru

piše: Sandra Marelja Muić
199136_408183465943096_559061267_nZadar/ U zadarskom klubu Arsenal sinoć je održana  humanitarna večer glazbeno – kulturno programa po imenu “Srce za Afriku”.

Humanitarna udruga istoimenog naziva, koju je osnovao osječki bračni par Maja i Željko Garmaz prikuplja donacije za pomoć ruandskom centru “Otac Vjeko”u Kivumu gdje djeluje misionar fra Ivica Perić.
Fra Ivica je bio počasni gost ove večeri te je govorio o radu i životu u Africi.

Putem donacija prikupljenih dosada, prije svega prodajom knjige “Naš č’oek u Africi” , s kojom je i počelo moje poznanstvo sa ovim prekrasnim ljudima i njihovim pomagačima, čijeg honorara su se Garmazovi potpuno odrekli u ovu plemenitu svrhu, i prodajom tamošnjih rukotvorina, ovi dobri ljudi i njihovi pomagači uspjeli su djeci u Kivumu izgraditi školsku zgradu i pružiti im mogućnost obrazovanja.

Slijedi druga faza dovršenja  školskog projekta kako bi oko tisuću djece imalo priliku za bolju budućnost.

Ove godine su Garmazovi i fra Ivica koji broji 23 godine misionarskog staža,  dobili nagradu “Ponos Hrvatske” za svoj nesebični rad. Potporu u svemu tome su imali i među nekolicinom naših sugrađana u Zadru koji su poduprli organizaciju  ove večeri, a naročito mladi bračni par Nikolina i Krešimir Pavin Perović koji su  i svojim vlastitim boravkom u Kivumu postali dio ovog plemenitog projekta , te zajedno sa cijelom obitelji i dalje nesebično potpomaže razvoj i napredak života tamošnjih  žitelja.

Vrlo pozitivna atmosfera ove humanitarne večeri bila je začinjena jedinstvenim programskim aranžmanom dalmatinske i afričke glazbe uz bubnjeve i tradicionalni ples dok su se na video zidu stalno izmjenjivale slike svakodnevnice iz Kivuma.

Ljubazni volonteri na štandovima sa rukotvorinama su se trudili ugoditi brojnim znatiželjnicima i svatko je dobio neku dragocjenost za svoju donaciju, bez obzira na iznos. Valja napomenuti da jedan topli obrok za mališana u Kivumu košta 2,5 kn, a malo je onih koji ga uživaju više od tri puta tjedno.

Poznata krilatica – Zadarsko srce- nije ni ovaj put zakazala, te su se građani vrlo rado odazvali ovoj manifestaciji, kako oni koji su svojim nastupom uvećali kvalitetu večeri, tako i svi koji su svojim posjetom i donacijom doprinijeli plemenitom cilju.

Udruga “Srce za Afriku” i njeni volonteri zahvaljuju svima na velikodušnosti i raduju se onima koji će tek postati dijelom njenog djelovanja.

Osijek – Zadar – Ruanda , naoko nespojivi, ujedinili su ljude u jedno i pokazali da su stvarno samo bitni tragovi ljubavi koje ostavljamo za sobom u životu.  I ništa drugo!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments