TE DRAGE BEŠTIJE

 

Još jedan član iz dinastije Muževića na našem portalu!
Ne pada jabuka daleko od stabla …kaže se, pa tako nije čudo da još jedan član obitelji Mužević piše.
Hrvoje je sin legende brodskog novinarstva Željka Muževića i isto kao i otac vezan je uz zemlju, ljude običaje i životinje. Po zanimanju je veterinar, a piše…
…ma najbolje je da vam se predstavi sam:

Od najmanjih nogu sam volio čitati i pisati priče …pričice, onako dječje, vezane uz neki  netom odgledani film ili pročitani roman. Također sam volio crtati razne crteže iz svakodnevnog života. Taj dar nitko nije znao objasniti ( jer u obitelji nitko nije znao ni kist ni olovku držati), ali zato za pisanje nije bilo teško pronaći „krivca“. Sestra i ja smo to naslijedili od oca koji je poznati novinar i izvrstan pripovjedač.

Mnogi smatraju da sam nadaren za još jednu stvar …a to su životinje. Od najmanjih nogu sam okružen psima, mačkama i ostalim četveronošcima. Upoznao sam ih u dušu i mnogo toga doživio u odnosu sa njima. Čak mi je i veterina profesionalna orijentacija, pa i na taj način sam ih  vezao uz sebe.

Odrastao na podvinjskim obroncima u Slavoniji …izrazito sam vezan za našu prošlost i narodne …životne običaje.

Još od očevih priča i gledanja života po zabačenim selima Slavonije …uvijek sam tražio i pronalazio onaj stari duh nestalih vremena. Na taj način sam shvatio da je vrijeme da „potpirim“ svoj dar pisanja i stavim na papir neke događaje kojima sam svjedočio, a za koje možda moj sin nikada neće čuti.
Ako ne bude usmene predaje…..ili  pismene, naravno!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments