POZIV ISELJENICIMA – UMJETNICIMA

Zoran Škugor poziva hrvatske akademske slikare iz iseljeništva na sudjelovanje u manifestaciji “Voda-izvor života”


tekst: Marijana Dokoza
Izložba na otvorenom u VodicamaVelika Internacionalna kulturna manifestacija Artist on Globe-Voda izvor života, koju je prije četiri godine pokrenuo poznati hrvatski glazbeni producent Zoran Škugor poziva na sudjelovanje i akademske slikare  iz iseljeništva. Kontakt: skugi88@gmail.com

Riječ je o manifestaciji, odnosno izložbi u kojoj sudjeluju slikari i glazbenici klasične glazbe a koja nudi spoj umjetnosti i glazbe.

Izložbe  se otvaraju na Svjetski dan Voda, 22.ožujka. Radovi moraju biti na temu vode, te kroz godinu putuju Hrvatskom. Od ove godine naredne  četiri godine izložbe će biti otvarane u Vodicama u čast grada koji je dobio ime po vodi na kojoj je izgrađen.

Zanimljivo je da je ovo jedina izložba na svijetu koja se radi na temu vode povodom Svjetskog dana voda.

– Za sada su sudjelovali slikari iz 25 države svijeta i to iz Amerike, Izraela ex SSSR, s prostora bivše Jugoslavije, Engleske, Francuske, Njemačke, Italije itd.

U glazbenom programu ove godine je nastupio jedan od najpoznatijih  svjetskih pijanista Stephen Kovacevich iz Londona i  svjetski poznati violončelist David Grigorian iz Münchena.

Od 12.09 do 12.10 izložba će biti otvorena u Zagrebu, u Prirodoslovnom muzeju,  a uz nju će se održati i dva koncerta.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments