SUSRET PRIJATELJA

Požeški vinari i vinogradari u posjetu kolegama u Novom Vinodolskom

piše: Josip Mayer
SAM_8340Novi Vinodolski/ Podsjetimo se ,..nema više našeg novinara, pokojnog Emila Cipra, koji je lijepo opisao dvodnevnu posjetu Novljanskih vinara i vinogradara kolegama u Požegu, prošle 2014 godine, pod naslovom “FRANKOPANI U POSJETI KOD TRENKA”

Bilo mi se je drago susresti se tada s njime a ni na kraj pameti mi nije bilo da Emila neću nikad više vidjeti.

Ove godine, točnije rečeno, u subotu 06.06.2015 godine, stigli su nam u dvodnevnu uzvratnu posjetu u Novi Vinodolski, požeški gosti iz udruge Trenk, vinari i vinogradari. Smješteni su u hotelu Lišanj.

SAM_8238Posjet je ostvaren uz pomoć sponzora i prijatelja također vinara i vinogradara iz novljanske udruge „Ružica Vinodola“ te pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Vinodolske i poznate vinodolske vinarije Pavlomir na čelu sa Miroslavom Palinkašom.

Gosti su obišli Vinodol te posjetili njegove najznačajnije znamenitosti uključujući i muzej grada. Imali su priliku kušati kvalitetna vina u bogatoj ponudi vrhunskih autohtonih sorti vina i gastronomskih specijaliteta iz vinarije Pavlomira.

SAM_8245Navečer je slijedilo zajedničko druženje s gradonačelnikom Novoga Olekom Butkovićem, uz domaće specijalitete, jela i pića uz koje vino nije izostalo, u veselom glazbenom ugođaju  i ozračju šarmantnog okruženja u zelenilo vinograda vinarije Pavlomir.

Drugi dan, u nedelju, slijedila je vožnja sa brodom od Novog Vinodolskog do Crikvenice u kojoj je goste dočekao gradonačelnik grada Crikvenice, Damir Rukavina.

SAM_8237Gosti su posjetili crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i gradski akvarium. Sve je završilo kao u velikoj obitelji, uz dobro pripremljeni ručak s različitom ribom i krompirovom salatom, dobrim vinom iz vinarije Pavlomira … a onda brodom nazad u luku, u Novi Vinodolski gdje je uslijedilo zajedničko slikanje.

Gostima iz Požege preostalo je još nešto vremena do navečer, za okupati se u moru i pofriškati se na prostranoj glavnoj plaži Novog Vinodolskog, pred hotelom Lišanj.

Gledajući sa strane moglo se vidjeti i čuti, gosti su se, zahvaljujući domaćinima,  divili prekrasnim krajolicima i nezaboravnim vidicima.

A domaćini su bili ponosni da im se pružila prilika i ovaj puta pokazati kulturu koja je već davno prije pripadala Europi i europskim narodima.

 

FRANKOPANI U POSJETI KOD TRENKA

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments