ZAJEDNIČKO SLAVLJE VOLONTERA

Hrvatska katolička misija Berlin i njemačka župna zajednica obilježili blagdan svetog Sebastiana čije ime nose i crkva i župna zajednica

tekst  i foto: Sonja Breljak

Berlin/ Već je to postala i tradicija od kako su, od 2005. godine, dvije kršćanske zajednice zajedno, da u povodu svetog Sebastiana, Hrvatska katolička misija Berlin i njemačka župna zajednica St. Sebastian, okupe svoje volontere, vjernike angažirane u pastoralnom radu i vjerskom, vjeronaučnom, glazbenom životu.

Volonteri obje župne zajednice, okupili su se u netom prošlu subotu, ponajprije na zajedničkom večernjem misnom slavlju.

Nzelen tjedan 510aravno, molilo se i pjevalo kako na hrvatskom tako i na njemačkom jeziku. Misno slavlje je predvodio župnik i voditelj obiju župa, fra Edvard Sokol a koncelebrirali  svećenici, fra Radoslav Tolić i fra Tomislav Brekalo te đakoni obiju zajednica, Horst Nikola Kaya i Olav Tuszewski.

Nakon mise, vjernici su pozvani u dvoranu na zajedničko druženje i večeru.

Na početku ugodnog druženja, fra Edi je održao kratki govor.

Zahvalio je svima na angažmanu napominjući kako svi mi pojedinačno činimo mozaik zajednice, župe i crkve pa je važan svaki pojedinac i njegovo djelovanje.

zelen tjedan 511– Bog istom ljubavlju razumije sva naše jezike, rekao je fra Edi, te započeo molitvu Oče naš koju je svatko nastvio na svom jeziku, prema osobnom nahođenju.

Ugodno je to druženje od višestrane koristi za proširivanje obzorja, upoznavanje, suradnju i rad Hrvata i Nijemaca, župne zajednice St Sebastian i Hrvatske katoličke misije Berlin.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments