OVA ZEMLJA TO ZASLUŽUJE

tekst: Esad Redža
Pitam se, kako proslaviti ? Kako biti sretan zbog tog dana?

Sretno ga mogu slaviti jedino uhljebi, poltroni, politički papučari, kvazi nacionalisti i vojska novonastalih tajkuna koji vide samo sebe i vlastitu korist.

Mladost i pamet ove zemlje odlazi iz dana u dan u neke sretnije države. Ovdje je pamet odavno rekla: “Zbogom”!

Iz dana u dan prolaze kroz mene fašizmi, nacionalizmi,  vrište s ekrana neki poluljudi, tu i tamo osvanu neki vapaji još preostale pameti kroz neku kolumnu, ali lavine zaostalosti i kretenizama svih vrsta brzo prekriju ta zrnca svjetlosti i sve brzo strpaju u svoj mrak.

Prodalo se sve, pokralo se sve u tom mraku, traje to mračno doba već dvadeset godina. Sad je u fazi prodaja, voda, šuma, mora jbg još to je ostalo, a ja bih to danas trebao slavit.

Nema kod mene ovih i onih crvenih ni crnih, nitko od njih ne voli ovu zemlju. Zaluđeni i opustošeni narod misli da su ovi ili oni krivi za sve. Ma te crvene i crne kvazi lijeve i kvazi desne ne zanima ništa drugo nego vlastiti interes .Na sceni se kao pokazuju drugačijima prodaju maglu narodu, a u mraku svojih” pošteno” zarađenih “ljetnikovaca, vikendica žderu zajedno janjetinu i slažu nove planove kako zajebati još što se zajebati da.

Kao branitelj i kao netko tko je s 24 godine života stao u obranu svoje zemlje 91. godine, danas sam duboko razočaran i nije mi do slavlja današnjeg dana. Ali se duboko nadam da će ipak jednom ovdje kod nas zaživjeti pamet i ljubav prema domovini, ona iskonska ljubav.

I da će ovaj mrak koji sada caruje, pobijediti svjetlo.

Ova zemlja to zaslužuje.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments