ZAHVALNICA IZ MAKARSKE

piše: Sonja Breljak

IMG_4383Makarska-Berlin/ Stigla mi pošiljka iz Makarske. U njoj nosači zvuka, snimak prošlogodišnjeg, 14. po redu Festivala klapa uz mandoline i gitare. A uz to i Zahvalnica koju je potpisao direktor Festivala, prof. Vedran Buble.

U Zahvalnici stoji: “Hrvatski glas Berlin/ za doprinos u organizaciji Festivala”. Eto, porastoh nekoliko milimatera od radosti. Ima li šta ljepše od zahvale. Kako to, tu riječ hvala, zahvala, zahvalnica,  između sebe rijetko razmjenjujemo a tako to puno može značiti. Kao ova Zahvalnica iz Makarske meni.

Naime, u Makarskoj ljetujem dugi niz godina. Osim mora i sunca, opila me i glazba. Ja pjevam u zboru od djetinjstva, jako volim višeglasno pjevanje, uživam slušati klape.

Prije niz godina, otkrismo kako se upravo nekako u vrijeme našeg ljetovanja u Makarskoj, u okviru bogatog ljetnog kulturnog programa, održava i Festival klapa uz mandoline i gitare.

Sjećam se kao da je bilo jučer, kako sam uživala na Festivalu te prve godine. I brojne nakon toga. Jer, oduševljeni glazbom i događajem, počesmo naš sat za godišnji odmor, navijati prema datumu održavanja Festivala.

Jasno, i uživajući u glazbi, u lijepom događaju, Festivalu koji se održava u Ljetnom kinu, u lijepoj, ljetnoj noći, ne zaboravljam da sam, osim ljubiteljica glazbe, ujedno, isto tako i svojom profesijom oduševljeni novinar, pa obično i zapisujem, fotografiram, pa napišem, opišem kako je bilo na ljetovanju a obavezno i kakav je bio Festival klapa pa sve to začinim fotografijama a ponekad i pokojom kritikom ili pak zasluženim komplimentom.

Tražeći jedne godine nešto po internetu, direktor Festivala, prof. Vedran Buble, slučajno (da li?), je otvorio i jedan moj prilog na Hrvatskom glasu Berlin koji je opisivao upravo Festival klapa u Makarskoj, te se oduševljen pročitanim, odlučio javiti mi putem elektronske pošte.

Nakon tog prvog kontakta, za Berlin su iz Makarske stigli zvučni zapisi prethodnih Festivala. Direktora Festivala upoznah godinu nakon toga. A mi još oduševljenije, i u sve većem broju nastavismo posjećivati Festival i uživati u glazbi. Bude izvrsnih klapa, prelijepe glazbe. Publika pažljivo sluša, pa i pjevuši. Hvatam se kako nisam ni malo nepristrasna. Navijam za klapu Kaše iz Dubrovnika koja, poput i moga, većinom osvoji srca posjetitelja Festivala. Jasno, svoju riječ o svemu uvijek da i stručni ocjenjivački sud pa zbroj bodova da pobjednika. Festival je uvijek posljednjeg petka u kolovozu. A večer prije Festivala, prošlogodišnji pobjednik ima koncert na prelijepom Kačićevom trgu.

E, tako je to bilo. Nakon više godina uživanja u klapskoj pjesmi, izvještavanja o Festivalu, ponudih direktoru Festivala, medijsko pokroviteljstvo Hrvatskog glasa Berlin. Mene zanima ovaj vrijedan događaj i njegova promidžba a Festival i njegova direktora isto tako, pa se lako složismo i dogovorismo.

Već na prošlogodišnjem Festivalu, Hrvatski glas Berlin pojavio se u ulozi medijskog pokrovitelja. U publici je bilo i više naših suradnika. A o svemu smo izvještavali kako u najavama tako i nakon Festivala.

Da smo ulogu medijskog pokrovitelja dobro odradili svjedoči i Zahvalnica pristigla iz Makarske a i ponuda da istu ulogu imamo i ove godine. Na Zahvalnici, hvala  Festivalu i njegovu direktoru, prof. Bubleu. Vidimo se!

15. Festival klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj ove će godine biti u petak, 30. kolovoza. Taj datum je već ubilježen i u našem kalendaru. Dakle, tamo smo!

Ako ste u blizini, u prilici biti u to  vrijeme u Makarskoj, dođite da zajedno uživamo u prelijepoj glazbi pod zvjezdanim, ljetnim, makarskim nebom.

Kao medijski pokrovitelj Festivala, evo smo već počeli s promidžbom!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments