RIJEČI SU…

Pjesma koja je dobila DRUGU nagradu (među 2. razredima) na Literarnom natječaju Iserlohn 2020. na temu  “Jezik, riječ, maska, ljubav, štiti i mač, umjetnost”

Autor nagrađene pjesme “Riječi su” je Filian Mitro, učenik 2. razreda osnovne škole, Beč, Austrija.

Mentorica nagrađenog učenika i rada, prof. Adrijana Markon Jurčić iz Udruge za promicanje kreativnog razvoja Obzor  iz Beča, s oduševljenjem ovako piše:

“Čestitamo našem učeniku, sedmogodišnjem Filianu, na drugoj nagradi koju je osvojio na međunarodnom likovno-literarnom natječaju za hrvatske učenike izvan domovine i u Hrvatskoj!

Jako smo ponosni na njega, na njegovu volju i motivaciju i drago nam je što smo ga uspjeli inspirirati na temu!

Dobitnici literarnih nagrada većinom su učenici iz hrvatskih škola, koji se obrazuju na hrvatskom i zasigurno im je lakše pisati na materinskom jeziku.

Upravo zato Filian može biti ponosan na svoj uspjeh. On je jedini učenik iz Austrije i jedini u svojoj kategoriji koji se ne školuje u Hrvatskoj!

Zahvaljujemo portalu Hrvatski Glas Berlin koji će objavljivati radove učenika i omogućiti svima da ih pročitaju i razgledaju!

Prošle godine naš Jan osvojio je treće mjesto u kategoriji likovnih radova. Na natječaju su sudjelovali učenici iz 8 zemalja, a organiziraju ga već dugi niz godina umjetnici iz Iserlohna Ankica Karacic i Ante Karačić te Matica hrvatska za Ruhrsko područje.”


Filian Mitro: RIJEČI SU…

Riječi su različite.
Neke su dobre, neke su loše,
neke su velike, neke su male,
ali sve su jedna velika obitelj.
I sve su lijepe!

Jedno slovo može promijeniti svijet.
Pitam djevojčicu je li tužna,
a ne je li ružna.
Kažem – volim te,
a ne – molim te.

Bez riječi se ne može živjeti.
One mogu ostaviti ožiljak na srcu,
a mogu se uhvatiti za dušu
i tamo zauvijek ostati.

Riječi su moj život.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments