HVALA, MEŠTRE / BRAVO MEŠTRE!

GRB GRADA SLAVONSKOG BRODA DODIJELJEN ŽELJKU KLINDŽIĆU

Iskazujući zahvalnost za dugogodišnji stručan i profesionalan rad, iznimne rezultate u razvoju naprednih tehnologija, internetskog stvaralaštva kao javnog dobra, entuzijazam i nesebično zalaganje kojim ostavlja neizbrisiv trag u promociji voljenoga grada Slavonskog Broda, dodjeljuje se Željku Klindžiću Grb Grada Slavonskog Broda.” Upravo onaj Grb kakav je u povodu Dana Grada Slavonskog Broda 2016. godine isti taj Grad dodijelio i Zavičajnom klubu “Brođani” Berlin e.V.  “u prigodi obilježavanja njihovih 25 godina nesebičnog humanitarnog rada, dobročinstva, trajnog prijateljstva te svesrdne pomoći na dobrobit građana i voljenog im grada Slavonskog Broda”.

Što nama u Berlinu (a nagrada govori, i u Brodu), znače “Brođani” i kako smo ponosni na njihovu povijest i humanitarni rad, znano je i vrapcima na grani, a što Hrvatskome glasu Berlin, znači Željko Klindžić, možete pročitati u donjim redovima iz naše arhive. Naslov priloga je “HVALA, MEŠTRE”,  a mi, šaljući tople čestitke iz Berlina, dodajemo i novi koji glasi: “BRAVO, MEŠTRE!”

Iz naše arhive/ objavljeno 27.09.2020.

O Željku Klindžiću je riječ…

tekst (lijevom rukom dugo, dugo tipkala): Sonja Breljak

Berlin-Slavonski Brod/ Svima koji me bolje poznaju, znano je kako duboko bijah uronjena u konvencionalne medije. A gle me sad, već preko deset godina, izdajem, vodim i uređujem elektronsku novinu na dragom hrvatskome jeziku, čitanu svugdje u svijetu i k tomu s preko 60 divnih suradnika, novinara, književnika, znanstvenika, pjesnika.

“Krivac” svemu bili su Brođani, u Berlinu naša teta Liza Kopić iz “Brođana”, Željko Klindžić, tada urednik “sbonline” u Brodu i dragi Emil Cipar, novinar, suosnivač, suradnik  i prijatelj, inteligentan i postojan na raskrižju između dva svijeta, domovine i  iseljeništva koji je uvijek imao izvrsna pitanja a i brojne je važne odgovore znao puno prije drugih.

Kako god, na toj valnoj dužini i širini između Berlina i Broda, nastade ova naša elektronska novina u čijoj (pred)rubrici Mi o nama”, između ostalog stoji i ova zahvalna rečenica ispisana u siječnju 2010. kad smo s eksperimentalnog bloga, Emil i ja, dvoje neznalica o tom elektronskom svijetu, prešli na formu word press portala kojeg, prema mojoj želji,  naslovismo Hrvatski glas Berlin:

“Zahvaljujem ing. Željku Klindžiću iz Slavonskog Broda, pioniru web-stranica u Hrvatskoj, na nesebičnoj podršci koja je omogućila da naš portal ugleda svjetlo dana.”

Čestitajući mu nedavni rođendan (1. rujna), Željkov sugrađanin, Boris Predmerski, zabilježio je sljedeće o “velikom web meštru”, nazivajući ga i “roditeljem hrvatske web scene”.

“Željko Klindžić (a.k.a Klindžo). Da skratim. Dok se svijet spajao na net 56k modemom, “Klindžo” je pravio portale. Tada je Hrvatska mislila da je portal kubik šljunka, ali naš sugrađanin Željko je bio korak ispred koraka. Ostavio je traga, doduše nepriznatog u kasabi od države i grada jer u ovoj zemlji je teško pratiti genijalan um. Ali eto ja ću mu se uvijek pokloniti i biti sretan što sam ga upoznao i što mi je bio nadahuće, jer meštar je meštar, on je stvarao sutra, a svi mi ostali smo samo bolji ili lošiji učenici. Respect!”

Željko Klindžić je odnedavno opet s nama na portalu, sad u ulozi suradnika, majstora vrsne fotografije, koje objavljujemo u rubrici “Ljepote Slavonije” pod autorovim sloganom:

“Kada prođeš ravnicom između Drave, Dunava i Save prepoznat ćeš gdje si: u Slavoniji, tamo gdje je oduvijek i zauvijek moje srce.”

Hvala, meštre!

I, dobro nam došao!

I, čestitamo na zasluženoj Nagradi, toplo čestitamo!!!

SBONE

5 2 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments