AUTENTIČNO SVJEDOČENJE MISONARA IZ BOLIVIJE

prilog: Sonja Breljak

Sredinom lipnja 2017. godine, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin je koji dan boravio fra Ivica Vrbić, misionar u Boliviji. Bijasmo vrlo dirnuti pripovijedanjem o stanju i situaciji u tamošnjoj misiji gdje fra Ivica djeluje.

S fra Ivicom od tadam ostadoh u stalnom, pisanom kontaktu te se ostvarila i njegova lijepa suradnja na stranicama Hrvatskog glasa Berlin.

Fra Ivica je rođen 1982. godine u Zavidovićima, u Srednjoj Bosni. Kao misionar djeluje od 2015. godine u Mineros, Santa Cruz, u Boliviji.

Fra Ivica Vrbić, već je neko vrijeme u Europi, u Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj. Sinoć je gostovao u emisiji “More milosrđ” televizije Laudato. Bilo je zadovoljstvo slušati nekoga tko svoj svakodnevni život dijeli s onima kojima je ruka pomoći najpotrebnija.

Fra Ivica svjedoči. “Imao sam dvije godine kad mi je umrla majka. Bilo mi je je teško radi toga. Mislio sam, i Isus je imao majku koja ga je pratila sve do kraja a ja nemam. Znao sam reći: Isuse ako te ima, spusti se na moj dlan. A gle, danas, ja svaki dan gledam Isusa na mom dlanu.

Fra Ivica je uputio poruke o važnosti slijediti Isusove riječi: “Ljubite svoje neprijatelje” i “Ljubite druge kao što sam ja ljubio vas”.

“Ako si me pozvao, Isuse, daj mi snagu a Isus ne poziva sposobne nego osoposobljava pozvane”, rekao je fra Ivica naglašavajući težinu i potrebu spremnosti i rada na sebi kako bi se ispunili zadaci  misionara i širitelja Kristove vjere.

Izvrsne, predivne, autentične poruke ovog misionara koji skromnošću, poniznošću i dobročiniteljstvom prema najslabijima, uistinu živi Kristov poziv, možete pronaći i na stranicama našeg Hrvatskog glasa Berlin, u rubrici IZ PRVE RUKE.  

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments