BOŽIĆ

piše: Marino Ninčević

Svaki čovjek Isusa može shvatiti i prihvatiti, bez obzira kojoj religiji pripadao ili ne pripadao.

On nam je u svemu jednak: malen kao dijete, ponizan kao posljednji ovoga svijeta, rastao u skrovitosti ljudske obitelji, osjetio i doživio sve tjeskobe ljudi, studen, prognanstvo, mržnju, siromaštvo i prezir, do izdaje, osude i smrti… Nije nam u sili naviještao Boga niti ukazivao neki neostvarivi put do Njega.

Njegov govor bijaše i uvijek ostaje govor istine, govor shvatljiv svakome koji ga želi čuti. Njegov govor je sveden samo u dvije zapovijedi ili još bolje rečeno samo u jednu, a to je: LJUBAV!

Ljubiti svakog čovjeka daje nam mogućnost da i Boga samog ljubimo. Ako to ne činimo, nismo ništa razumjeli od njegove poruke, niti se možemo pozivati na Boga ako nam ta Isusova zapovijed nije jasan i stvaran osobni temelj, te polazište i svijetlo životne staze. Oni koji su u Božiću prepoznali i susreli Isusa idu tražiti izgubljene, podizati pale, hraniti gladne, oslobađati sužnje…

Božić je uvijek kad ljubimo bez računa, kad nastojimo unijeti mir tamo gdje je razdor, kad gradimo mostove nad provalijama, kad priznajemo da trebamo drugog čovjeka. Božić je uvijek kad u tami zla upalimo svjetlo istine, kad u žalosti nekoga utješimo, kad siromahe pomažemo, kad klonule podignemo.

Božić je uvijek kad s Isusom želimo biti maleni i  nenametljivi.

Sretan i blagoslovljen vam Božić!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments