VJETAR U LEĐA KOJI TJERA DALJE

Osvrt na promociju knjiga „Humoreske i priče reske“i „Crtice iz svakodnevice“

piše: Štefica Vanjek

Ivanić-Grad/ Nakon dužeg vremena održana je promocija mojih knjiga u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad 20.02.2023.godine u 19 sati. Korona nam je uskratila mnoga događanja tokom dvije godine, tako i promocije knjiga. Mislila sam da se za to vrijeme izgubio interes za takva kulturna događanja ali su me ugodno iznenadili moji sugrađani koji su ispunili prostor knjižnice u velikom broju.

Moram se ispričati mojim sugrađanima kao u urednicama portala „Hrvatski Glas Berlin“ što tek nakon tjedan dana pišem osvrt na promociju, naime boleština me je spriječila da se uopće održim na nogama.

Već sam pomalo zaboravila kakav je to doživljaj zadovoljstva kada dobiješ potvrdu publike da je ono šro radiš vrijedno nastavka.

Za štampanje mojih knjiga zaslužni su mnogi suradnici bez kojih ne bi bilo ni knjige. Na obje knjige radili su Đurđa Vukelić Rožić svestrana književnica iz Ivanić-Grada koja je pisala predgovor za obje knjige, te na promociji predstavila knjige. Knjige je grafički uređivao Antun Mikleš, lekturu za knjigu“Humoreske i priče reske“odradila je  prof. hrvatskog jezika i književnosti Nikolina Mance, a lekturu za knjigu “Crtice iz svakodnevice“ odradili su urednici portala „Hrvatski Glas Berlin“. Sve crtice iz knjige objavljene su na portalu i neizmjerno sam zahvalna urednicima koji moje crtice smatraju vrijednim objava na njihovom portalu na kojemu objavljuju mnogi poznati i priznati književnici iz Hrvatske i svijeta.

„Humoreske i priče reske“svojim karikaturama u knjizi i naslovnicu uredio je umjetnik Milan Jurina a „Crtice iz svakodnevice“svojom karikaturom uljepšala je Ema Vanjek. Štampanje ovih  knjiga financijski je potpomogao grad Ivanić-Grad.

U promociju knjiga prisutne je uvela ravnateljica knjižnice Senka Kušar Bisić moderatorica promocije. Promocija je započela glazbenim brojem prof. Jasmine Jelovčan i Željka Bilbije. Đurđa Vukelić Rožić je vrlo stručno i zanimljivo govorila o knjigama koje imaju dosta humora ali i kritike svakodnevice. Nakon osvrta sam pročitala komentare na pročitane crtice mnogih čitatelja kako iz Hrvatske tako i iz svijeta, nakon toga kratki predah pjesmom ponovo su uljepšali umjetnici prof. harmonike i solfeđa iz Glazbene škole Ivanić-Grad  Jasmina Jelovčan i glazbenik Željko Bilbija.

Nakon predaha prisutnima sam pročitala nekoliko odlomaka iz obje knjige što je kod prisutnih izazvalo smijeh i oduševljenje. Promocija je završila glazbenim brojem u kojem je i publika zajedno sa izvođačima oduševljeno zapjevala.

Nakon svega uslijedila je zahvala svim učesnicima promocije knjiga,  mala zakuska i druženje uz neformalan razgovor.

Ovim putem još jednom zahvaljujem urednicima Hrvatskoga glasa Berlin koji nisu nazočili promociji jer je daljina velika što ne znači da se nećemo susresti negdje bliže. Nadam se daljnjoj uspješnoj suradnji kao i do sada jer sve crtice koje su dokumentirane i zapisane ostaju zapisnik života našeg vremena.

Zahvaljujem i svim mojim čitateljima jer oni su moj vjetar u leđa koji me tjera naprijed.

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments