HRABAR I USPJEŠAN POKUŠAJ

Uspješna zabava u povodu Međunarodnog dana žena u dvorani “Maestral”.

tekst: HGB/ SB
foto: organizator

Berlin/ Već neko vrijeme nema zabava za širu publiku (posljednja je bila jesenja Posavska zabava), a posebno se odavno nije dogodila kakva zabava, ples u povodu Međunarodnog dana žena, što je nekada bilo redovito. Od vremena pandemije, sve se nekako promijenilo, izgubili se nekadašnji prostori udruženja, poskupjelo iznajmljivanje dvorana a i entuzijazam oslabio. Prolaze prve iseljeničke generacije kojima su takva okupljanja bila duševna hrana, djelić domovine u vremenu kada komunikacije nisu bile tako dostupne i brze kao danas.

No, evo nam jednog hrabrog a i uspješnog pokušaja organizirati plesnu zabavu u povodu Dana žena. Zabavu u netom prošlu subotu, u dvorani “Maestral”, u berlinskoj gradskoj četvrti Reinickendorf, organizirali su Mira Kiš i Zvonko Dužaić.

Njihovo mišljenje, kako su ljudi jednostavno željni glazbe i plesa, pokazalo se točnim. Sve ulaznice za ovu zabavu bile su unaprijed rasprodane. Okupilo se stotinjak ljudi, kako mlađih, tako i starijih, iseljenika prve generacije naviklih u prošlosti na česta zajednička okupljanja i druženja.

Goste su glazbeno zabavljali Damir Kozarić i Slavo Batinić. Plesao se valcer, svirao pop i rock a bilo je tu i pripremljenih koreografskih izvedbi kola.

Sve u svemu, svi posjetitelji bilo su jako zadovoljni zabavom i vrlo zahvalni organizatorima. Toliko je bilo uspješno, vele organizatori, da razmišljaju i o ponovnoj skoroj organizaciji slične zabave.

“Stvarno je bila dobra večer i svi su rekli da trebamo opet nešto slično organizirati. Zahvaljujem upravi i osoblju dvorane “Maestral” i naravno, svima koji su došli na zabavu”, rekla nam je Mira Kiša, koja je nakada bila predsjednica Hrvatske kulturno-umjetnilke i sportske zajednice Berlin u dva mandata pa se iz tog iskustva, sasvim sigurno dobro razumije u organiziranje okupljanja i zabava za veći broj ljudi. Čestitke i hrabro i sretno i ubuduće!

3.7 3 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments