KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst “Magnolija”

Download4412Marija Juračić/ 28.05. 2017./Kada bi stablo koje zagrlimo moglo govoriti, reklo bi nam da nas voli, da nismo sami.

Nismo sami ni kada tekst nekog otišlog autora premosti vrijeme i uđe u našu misao, nastani se u našem srcu.

Čula je ta magnolija autorove misli i sada ih šapuće nekom drugom osamljeniku.

Liječi osamljenost i čuva ljepotu života.…

više

NOVA HALJINA

Ova priča je ušla u trideset odabranih koje sudjeluju u krajnjem ishodu natječaja LJUDI S OLOVKAMA Magazina LOLA Banja Luka

piše: Ruža Silađev
unnamed (6)
Moj otac je već prvih godina braka dobio tuberkulozu i nije bio sposoban za teške poslove. Sećanja mi sežu u pedesete godine prošloga veka i duga leta provedena sa njim i sa sestrom Anom četiri godine mlađom od mene.

Tek smo se uselili u novu kuću nabijenu od zemlje. Samo na jednoj sobi smo imali pravi, novi prozor i vrata. U drugoj sobi su stajala dva trougla izrezana u zidu. Na njima su bila zazidana stakla imitirajući prozore. Na vajatu je tata sam napravio vrata od nekih grbavih komada drveta.Mame nije bilo kod kuće skoro nikada. Od ranog proleća, odmah posle Uskrsa, pa sve do kasne jeseni organizovano je odlazila na poljoprivredne radove u druga mesta na konak. Kući je dolazila povremeno. Možda dva do tri puta mesečno.…

više

USPJEŠNA NOVLJANSKO-CRIKVENIČKA VINSKA NOĆ

tekst i foto: Josip Mayer
unnamed (5)U hotelu Slaven Selce upriličena je  u subotu 27. V. 2017. „Vinska noć.“ Organizacija te već tradicionalne manifestacije, koja se sve više i više širi i prepoznaje na lokalnoj i županijskoj razini, svake godine bude u nekom drugom hotelu što ovisi o zajedničkom dogovoru, ali i o pogodostima hotelske ponude.

Tako je bilo i ove godine. Pokrovitelji „Vinske noći“  bili su: Grad Novi…

više