KOMENTARI, KOMENTARI…

Riječ uredništva:
Rijetko koristimo priliku reći nešto u ime uredništva, ali početak godine, razvoj događaja i želja poboljšati kvalitet nas prisiljava …ponekad napraviti inventuru i osvrnuti se na dosadašnji razvoj portala …ukazati na nedostatke i pokušati razvoj okrenuti u željenom smjeru.

Ovaj puta skrećemo pažnju na mogućnost komentiranja članaka objavljenih na našim stranicama. Prateći druge web-stranice, i nakon dugog razmišljanja, odlučili smo se na ovaj oblik koji sada postoji.

Mogućnost komentiranja kod nas ne treba shvatiti kao forum ili kao mjesto za diskusiju. Ako netko želi diskutirati sa drugim komentatorom može nam se obratiti i pitati njegovu web-adresu, pa onda mogu privatno diskutirati koliko ih volja. Mi ne želimo dati mogućnost da se komentarima koji nemaju veze sa sadržajem članka umanji snaga poruke istih.

Smatramo da je od jednog čitatelja jedan komentar po članku  dovoljno i da u njemu može reći svoje mišljenje i iznijeti svoj stav o temi. Svaki idući komentar na istu temu je suvišan.

Budući da sami financiramo sve troškove oko portala prisiljeni smo štedjeti na svemu, pa tako i na domeni, koja je u odnosu na druge slične portale vrlo skromna.  Zbog toga vas molimo da imate razumijevanja.

Većinu naših priloga objavljujemo i na našoj stranici na facebooku. Tamo, nakon što ste postali članom grupe, možete komentirati, diskutirati, raspravljati koliko želite, naravno po pravilima koja tamo vrijede.

Rijetko „skidamo“ komentare, ali činimo to ipak s vremena na vrijeme. Najčešći razlog „skidanja“ je potpuno druga tema u komentaru. Komentatori koriste mogućnost i prostor kako bi na našoj stranici i uz određeni članak …pričajući o mišu ispričali priču o slonu, ili komentiraju nakon što su pročitali samo naslov članka, ne poznavajući uopće njegov sadržaj.

Ne želimo da se ovaj sindrom poznat sa drugih web-stranica udomaći i kod nas.

Ipak …smislenim komentarima, kao i komentarima koji nadopunjuju temu …se uvijek veselimo. Idealni primjer je komentar Rajka Glibe na članak „U svakom filmu najbolji je kraj“, kojega je napisao  Šopov unuk Adrian S. Kostré. Komentar nas upućuje na knjigu o Nikoli Šopu za koju mi nismo znali. Nadamo se da će nas i drugi čitatelji obogatiti informacijama o detaljima vezanim uz ovu izuzetnu osobu o kojoj su svi čuli i o kojoj svi tako malo znaju.

I dalje molimo …šaljite nam vaše mišljenje, prijedloge, priloge… To možete učiniti na hglas.berlin@gmail.com, a mi ćemo vam rado odgovoriti.

Ostanite nam i dalje vjerni, a mi ćemo se truditi povjerenje i opravdati.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

A što još reći na sve ovo..zakon je Sonja i Emil..meni osobno smetaju blogovi..na kojima se neprekidno vide same ( 0 ) tj..koje nitko ne komentira..Bedastoće se nesmiju tolerirati ..mnogima čitateljima nisu još na blogovima poznati..komentari..kuda li da im je moguće reći.. što se sve sa komentiranjem može postići..Moja dugogodišnja iskustva mi donose slijedeće..svaki.. blog.. svaka priča..živi još jednom više.. kada se čim više puta prokomentira.. i o njoj priča..poput kada se čita.. neka interesantna knjiga..ipak ću se složiti na zadnje.. sa ovom .„U svakom filmu najbolji je kraj“kojeg je napisao,Šopov unuk Adrian S. Kostré.