PORUKA

 U našoj rubrici naslova 260 dana, nastaloj prema istoimenoj knjizi Marijana Gubine, uz odobrenje autora …na čemu od srca zahvaljujemo …objavismo cjelovitu knjigu kroz …kako simbolično …26 nastavaka. Potresno do bola, neshvatljivo, žalosno …ljutnja, gorčina, razočarenje …smjenjuju se u nama, čitateljima, različiti osjećaji dok hodimo zajedno s glavnim likom ….autorom knjige …a u vrijeme radnje tek desetogodišnjem dječaku …kroz svih 26 nastavaka kao po svojevrsnom Križnom putu.

Od autora knjige, Marijana Gubine, ovih dana dobismo i pismo u kojemu stoji:  -Veliko mi je zadovoljstvo što smo ostvarili suradnju i neizmjerno sam Vam zahvalan što su se moje poruke čule u Njemačkoj. Nadam se da ću uskoro početi sa svojom misijom diljem Njemačke tj. diljem njemačkog govornog područja. Osim promocija knjige kroz program SJEĆANJE planiram dogovoriti suradnju s njemačkim dnevnim tiskom da po modelu iz Hrvatske napravimo posebno izdanje koje će ići po simboličnoj cijeni uz dnevni tisak diljem Njemačke ili njemačkog govornog područja. U Hrvatskoj sam to odradio s austrijskom tvrtkom STYRIA (24 sata, Večernji list, Poslovni tjednik,24 expres) po modelu cijena knjige 19,90 kn.,tako da danas imate knjigu na preko  4.000 prodajnih mjesta u RH (kiosci, tisakmedia centri, knjižare i web shop-ovi).
Knjiga je postavljena među “top 10” za ljetno štivo (9 naslova je strano štivo). U 11. mjesecu planiramo izaći s monodramom 260 DANA  koja će također biti prilagođena svjetskom tržištu.Ovaj tjedan ću otštampati knjige na 8 jezika i naravno medu njima i njemački …stoji između ostalog u pismu Marijana Gubine.

A mi, za kraj objave dijelova iz knjige “260 dana” …nadamo se ne i kraj suradnje s Marijanom Gubinom … zbog jačine i značenja izdvajamo još jednom iz Predgovora knjige, autorovu poruku, zadivljeni onim što je …unatoč svemu proživljenom …uputio čitateljima.

Ja, desetogodišnji dječak, proživio sam pakao i živim s posljedicama istog, zbog toga što sam povijesno pripadao narodu koji se zove HRVATI.

Sve vas pozivam da, prije nego što nekoga osudite, prije nego nekome učinite loše, pročitate moje iskustvo i ne uvedete sebe u napast da činite loše, niti zbog nacionalizma, niti zbog rasizma, vjerskih opredjeljenja, niti čega drugoga.

Ja, Marijan Gubina, ne osuđujem, ne mrzim…

NEMOJTE NI VI!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments