KAKVI POLITIČARI-TAKVA BUDUĆNOST

piše: Mato Agatić
Singen/Na temelju mog životnog i radnog iskustva mogu tvrditi da bez stvarne discipline i jasnog naglaska nema napretka ni u jednom segmentu svakidašnjice.
I danas nakon rata i gotovo nezacjeljivo poremećenih nacionalnih i religijskih odnosa svjedoci smo vrlo često jednostrane želje za bolje sutra.
Nacionalna šarolikost ukoliko je višestrana i u interesu većine poštenih građana RH je sasvim u redu.
Pitam se, postoji li netko tko ima pravo doslovno trgovati Hrvatskom budućnosti bez  znanja  i odobrenja njenih građana i od koga je i kakav mandat dobio ?
Ex-premijer nije, kako je  obećao u jamstvenoj kartici, POKRENUO HRVATSKU, nego ju je ( sa svojim vjernim slugama i ,,velikim Hrvatima“ doslovno pokrao, te doveo do prosjačkog štapa i na rub ponora skoro cjelokupno pučanstvo RH.
U velikoj mjeri je potaknuo uvoz a ne izvoz, tako da u potrošačkoj košarici Hrvati imaju, među ostalim, čak i bijeli luk “Made in China“. Umjesto reda dobili smo nered, mladi ljudi su odvedeni u budućnost bez nade, umjesto rasta dobili smo pad standarda, mjesto rasta zaposlenosti, rast nezaposlenosti , i naš narod je velikim dijelom zahvaljujući njemu gurnut duboko u neizvjesnost.
Što reći o  aktualnom  premijeru
O slučajnom premijeru u ,,slučajnoj državi “koji  uz svoje istomišljenike kani vrh poluotoka Kleka, kao veliki i Mali Škoj pokloniti kao jednu irelevantnu hrpu kamenja Republici  BiH i tražiti suglasnost (doslovno moliti BiH) radi neotuđivog prava za gradnju Pelješkog mosta u Hrvatskim teritorijalnim vodama …Što reći?! To za mene  znači odricanje od suvereniteta na što nitko u RH pa niti premijer, nema  pravo. Premijerova “provala” da je Hrvatska  slučajna demokratska država daje zaključiti da je i premijer slučajno na vlasti, jer da nije bilo demokracije nastavila bi se diktatira proleterijata, ali bez premijera.
Ova izjava zorno govori da nitko u kratkoj hrvatskoj povijesti nije bio tako politički visoko, a o zemlji koju predstavlja mislio tako nisko.
Ovakva izjava je uvreda za sve koji su maštali stoljećima o hrvatskoj državi, krv svoju prolijevali, i radovali se njenom stvaranju.
Naša  ministrica vanjskih poslova RH.
Ministrica je ne tako davno rekla da je Hrvatska nastala na zločinu. Pitam se kako može jedna osoba demokratskog svjetonazora predstavljati i zastupati zemlju ,,nastalu na zločinu”? A također se baviti mišlju da (kao i ostatak naših EU poslušnika) kani preispitati opravdanost tužbe protiv Srbije.
Gospođo ministrice, za povlačenje tužbe moraju se u prvom redu pitati oni koji su nam i omogućili ovu dugoočekivanu slobodu: braniteljska populacija, uz njih djeca, supruge, i roditelji poginulih, a naposljetku i ostatak hrvatskih građana, odnosno hrvatska politika.
Mirenje -da , ali ne na našu štetu. Svi moramo raditi na istini, saznati je i takvu štititi i širiti, a tek tada puno toga možemo  zajednički učiniti za dobrobit svih nas.Mislim da nije politički mudro prešutjeti, odnosno bez suglasnosti svih građana povlačiti relevantne poteze koji su od vitalne važnosti za sve nas. Dakle o svim delikatnim državnim interesima treba se odlučiti referendumom koji, primjerice,  Švicarska (koja nam može služiti za primjer u mnogim segmentima života) primjenjuje već desetljećima što do sada pokazali veoma ispravnim.
Potpredsjednik vlade
Jedan u negativnom smislu od najspominjanijih političara u HR potpresjednik naše vlade ne želi ni za koju cijenu odstupiti iako ima na savjestii 2 osobe koje je lišio života, koji je nepravomoćno osuđen, zbog dvoje nedužnih, ne želi predati časno stolicu (jer je kod njega iznad svega- vlast slast).
On ipak i dalje pregovara o zajedničkim projektima u ime HR,  to je u konačnici u redu,(i treba razgovarati o zajedničkim projektima sa predstavnicima priznate suverene BiH), ali ne sa predstavnicima tzv. RS. jer tim činom  daje  legimitet državi koju (osim njega i dijela njegovih istomišljenika u našoj domovini) nitko u svijetu ne priznaje upravo zato što je u bliskoj prošlosti nastala na zločinu .
U velikoj mjeri je kao relevantan političar  odgovoran  za nepovoljno stanje  koje utječe na kvalitetu života svih građana,(osim onih povlaštenih) a to će se u skoroj budućnosti  i te kako osjetiti i za posljedicu ćemo imati još više  patnika a ne protivnika našeg društva.
A Vi predsjedniče RH ćete se kao motor  daljne izgradnje održivog mira na Balkanu vjerojatno kad -tad susresti, kako reče četnički vojvoda Nikolić (pardon predsjednik Srbije) u ,,srpskom Vukovaru” ili drugdje …s njim koji  je  uz istomišljenike iz SRB, BiH i RH posijao sjeme mržnje, i nosi krivnju za patnju tisuća žrtava, koje su bile izlagane zatočenju, mučenju,i silovanju, čija su sela i gradovi razarani zbog mržnje svega nesrpskog, koji i dalje nije spreman i ne želi kao Vi voditi iskren dijalog za obostrano bolje sutra.
On, do sada popravljene, i novoizgrađene mostove povjerenj a(zahvaljujući vama) ne učvršćuje, nego ruši, i ne bavi se mišlju bilo što u dogledno vrijeme izmijeniti .
Vidjet ćete prema osudi Karadžića,Mladića i Hadžića, (čijim zaslugama je doslovno potamanjeno preko 100.000 nesrpskog življa). želi li se, ili ne EU zamjeriti Srbiji, koja je napokon na putu u ,,elitni klub”, hoće li je malom kaznom nagraditi, ili pak primjerno za zločine kazniti, ili će mala kazna  biti nagrada hrvatskoj politici zbog pasivnosti odnosno,,mudre šutnje”.
Smatram također potrebitim toplo preporučiti zlatousnom predsjedniku SNV,i ex podpresjedniku HR sabora da  ukoliko ( istinski kao i naš predsjednik RH) želi dobro srpskom narodu neka učini sve da se Srbi kao nacija konačno suoče sa istinom, da  bez dvoumljenja osudi ludu agresorsku politiku Srbije koja je počinila najstrašnije zločine 20-tog stoljeća, da se ispriča žrtvama u ime onih koje predstavlja, te da gradi  mostove povjerenja, prihvati od Hrvata davno pruženu ruku pomirenja, pokloni se (kao što to kontinuirano radi u Srbu) do poda Škabrnji,Vukovaru i mnogim drugim mjestima diljem naše domovine.
Čvrsto vjerujem da će tu dugo očekivanu gestu Hrvati prihvatiti kao iskren čin pokajanja,i želje za mirom koji je potreban kao kruh naš svagdašnji i nama i njima.
Dakle, ako mu OLUJA ne predstavlja veličanstvenu pobjedu, i oslobođenje od agresije nego sasvim nešto suprotno,vidjet ćemo ubrzo da li će pokazatelji govoriti imamo li pred sobom svjetliju, ili zamagljenu i nejasnu budućnost.
Ne vidim niti jednu stranku s hrvatskim predznakom u RH kao stranku opasnih namjera, što za pojedine njihove članove i dio preostalih stranaka ne mogu tvrditi. Ako želimo stabilnu Hrvatsku ona mora imati kako reče pok. predsjednik Tuđman ne samo desnu, nego i lijevu nogu, i obadvije moraju biti zdrave da možemo sigurno koračati u dugoočekivanu bolju i svjetliju budućnost…
I na kraju preporučujem našim nositeljima vlasti (političarima i zastupnicima) neka smanje  svoja primanja  …što će s jedne strane biti lijepa gesta, a s druge  će pokazati da su i oni spremni  zajedno s narodom koji predstavljaj,u dijeliti sudbinu u ovim još težim, dolazećim  vremenima.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments