LUBINI I KOMARČE U JARUNU

 ŠTORIJE IZ MALOG MISTA
piše: Jadran Šantić Šangarelo

Ne bi tija da ispaden dosadan jerbo puno pišen o momen prijateju Mačku, ma moran jerbo je ti moj prijatej vječni izvor berekinadi i zajebancij iako je u guzicu spremija 70 godin.

Ova najnovija barufa se izlegla iz njegova inkubatora u možjaniman prošlega primalića ma san je bi zaudobi ća oće reć zaboravi. Jedno lipo nediljno jutro tamo nigdi o po miseca Marča sidimo nas dva na kafu u jedan štekat lipo okupan suncen i čakulamo kad evo ti ka roketa među nas doleti jedna naša poznanica iz Graca Mačkova miščanka koja deboto cili život žive u Zagreb.

Malo je na svoju ruku a parlativa jon je ka navijena na gramofon i nima botuna di se gasi. Sela ona za naš stol i odma ka na komandu počne nan možjane masirat svojin glupostiman koje su za nju teme o životne važnosti. Gledamo nas dva jedan drugega i vrtimo oćiman ma isto je nemoremo škivat. I kad je malo fermala da uzme arije mi smo je zaskočili i mačak jon postavja pitanje jeli zna da on i ja mislimo zaslanit Jarun i ubacit mlađa o lubini i orade tako da moremo lovit lipu morsku ribu u Jarun a ne samo some štuke klene grgeče i ostale ribe o slake vode.

Blenila ta naša poznanica u Mačka i nako naizust upita a more li se to i kako. Mačak u kojemu su svi vrazi  kažije jon cilu štoriju koju je oti momenat izmisli. Odma u uvodu jon kažije da če nan najveći trošak bit sol ma da smo se opet povezali sa cestarskin poduzečen priko njegove bivše firme Zrinjevac i ono če nan jeftino prodat sol kojon se posipaju ceste zimi a na naman je samo da tu sol privezemo u jedno 50 puti i da u Jarun to prospemo na nekoliko misti ma kako če bit oko 20 tona soli bi li ona nama pomogla to prosipat a mi čemo jon kad Orade i Lubini narestou poklanjat dil od ulovjenoga. Gleda ona mene pa gleda Mačka i ništa jon ni kjaro ma opet zausti a smili se to an, a Mačak ka iz topa ma nima tu problema mi smo sa Bandićen sve notali na kartu i jemamo sve dozvole, malu ribu za bacit u Jarun če nan poklonit jedno ribogojilište a kad riba nareste  ribu če moč svi lovit tunjan i šćapiman samo ne mrižan.

Misli se ta naša prijatejica i digne se pa nan reče da če nan javit jerbo se mora konzultirat sa pametnijin judiman. Kako je došlo lito i mi partili na more do nikidan nismo vidili tu našu prijatejicu i opet ka po pravilu ona nas uvik nađe u niki kafić i prin nego je i sila krene njezina bujica riči nemoreš je bome sve ni pratit. U nika doba pita ona nas a ća je sa soli i Jarunon, a Mačak mi ukrade rić i ka iz topa jon odgovori da nan je bilo fizički teško i da smo našli dva radnika bosanca i platili jin da sol pobacaju u Jarun a da če nan ono ribogojilište dat mlađa ove dane pa čemo pri zime bacivat ribice u Jarun. Poza po ure ča nas je masirala svojin pizdarijan digla se i partila doma a mi smo u miru mogli nastavit pit kafu.

Ma kako o toj našoj prijatejici kruži jedna anegdota moran van je spjegat jerbo bi puka ka čvrčak da je ne objavin. Dunkve ta naša prijatejica a nesmin joj odat ime radi u gradsku upravi i kako je lajava svak je po njoj ovaki i onakvi  i svakoga vriđa jerbo po njkoj niko ne vaja osin nje. Dopizdila je svojon šefici i ova ju upozorila“ Znate kolegice ak ne zavežete jezik bute ostali bez stolca“.

Upravo u te dane ona je tribala partit na dopust a kako poruku šefice nije shvatila ka prijetnju da če izgubit posal vengo bukvalno da če jon niko ukres katrigu za vrime marende je u željezaru kupila 3-4 metra lipe kadene oli ti ga lanca i jedan jači katanac pa kad je završila radni dan a od sutra je na dopust lipo je zamotala kadenu oko katrige i radnega stola i  zakjučala sa katancon uz komentar da vidin ko će mi sad ukrest katrigu.

Eto dragi štioci sve van je ovo živa istina a ća moremo jema nas svakavi bože mi oprosti. Nadan se da čete se barenko malo nasmijat ovoj štoriji pa vas sve lipo pozdravja vaš morski čovik Šangarelo.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Morski čovik
Morski čovik
11 years ago

Velika van fala šjor Milčec. Ja smatran da bismo sva naša naričja morali ozakonit i u libre o osnovni skula metnit pa da nan buduče generacije znadu proštit ča su in nono oli pranono notali na kartu i poza tin dali u foje. Lipo vas i juski pozdravja morski čovik Šngarelo.

Ivek Milčec
Ivek Milčec
11 years ago

Zanimljivo,zanimljivo…kak pisac piše “Iz malog mista”…nadam se,da bumo uskoro i mi starosjedioci tj.purgeri došli na red…jasno, bumo odgovorili onak kak se spada i šika…po starozagrebečki tj.kajkavski.Pozdrav iz “slanoga”Jaruna.