LOPTA JE KOCKASTA

piše: Marija Juračić

3850360084069-1_5a1d2a62740c9U Lijepoj Našoj nogometna euforija raste.

Lijepo je to. Neizreciva je radost vidjeti ljude u veselim kockastim majicama kako ujedinjeni i razdragani navijaju za naše Vatrene.

I pravo je tako. Pobijediše u visokom stilu naši dečki ugledne reprezentacije, a što bi tek dao onaj američki čelnik da tako virtuozno pokaže Rusima tko je gazda na terenu.

I Lijepa Naša se posebno pripremila za današnju utakmicu. Dućani…

više

VELIKA POBJEDA

djecaci-tajland-facebookSpašeni su! Devet sati nakon što su spasioci ušli u špilju po posljednju četvoricu dječaka i njihova nogometnog trenera, tajlandski mornarički specijalci objavili su ono što je do prije nekoliko dana izgledalo nevjerojatno. Svih 12 malih nogometaša i njihov trener izbavljeni su iz utrobe planine!

Dječaci iz nogometne ekipe Moo Pa, u prijevodu Veprovi, ostali su zarobljeni nakon…

više

ZAPOČEO SEMINAR STVARANJE KAZALIŠTA

Ljetni projekti Hrvatske matice iseljenika

Obavijest medijima
galovac 2Na romantičnom i osebujnom Galovcu pokraj Zadra, započeo je tradicionalni ljetni program Hrvatske matice iseljenika seminar Stvaranje kazališta.

Upoznavanjem i uvodnim predavanjem redateljice Nine Kleflin, dvadesetak polaznika koji su stigli iz BH, Vojvodine, Kanade, Nizozemske, Francuske i Hrvatske krenulo je raditi na tekstu Hamlet u Mrduši…

više

NAŠ VATRENI JOŽA

Iz naše arhive/ objavljeno 21.06.2014.

Naš suradnik, Josip Joža Prudeus, autor je promidžbenog imena kojeg nose pripadnici hrvatske nogometne reprezentacije -VATRENI

tekst: ebrod
10253886_10202777026441110_669192923874452475_nJosip Prudeus, (rođen 1944. u Samoboru) učitelj hrvatskog jezika i povijesti, hrvatski književnik, član DHK, novinar, promidžbeni djelatnik, utemeljitelj programa za djecu i mladež i prvi urednik na Hrvatskom katoličkom radiju i jedan od utemeljitelja Škole za darovite učenike … danas je, nakon raznovrsnog rada i stvaralaštva, u ‘nemirnoj’ mirovini.

U rodnom mjestu živio je tek nekoliko mjeseci a djetinjstvo, osnovnu školu, mladost, i gimnaziju i PA pohađao je u Slavonskom …

više