EUROPO DOBAR DAN

Belgija, Nizozemska, Njemačka, Češka, Austrija, Slovačka, Mađarska… u jednom dahu
Ovu zanimljivu pustolovinu Onnija i Snjezy prenosimo sa prijateljskog portala MOJA PUTOVANJA

Piše: Snježana Frketić
Krenuvši ujutro iz Lilla vrijeme se nije činilo kao da je na mojoj strani. Oblačno sa prijetećim kišnim oblacima. Ipak, 5 minuta prije Belgijske granice, oblaci su čudom nestali i zasjalo je sunce! Što mi je još jednom potvrdilo da je za početnu kišu u Sloveniji bila kriva Petra 🙂

Prvotni plan je bio ostati duže u Belgiji, ali kad sam nakon dva mjeseca Francuske napokon ušla u novu državu, osjećaj ushićenja i poleta me toliko obuzeo da sam htjela voziti i voziti i voziti cijeli …

više

UZDAH ZA BOLJIM ŽIVOTOM

Tin Ujević, Zapisi

Gomila stradava od svojih neupotrijebljenih sila, od onih koje su krivo upotrijebljene, od nedostatka ljubavi, od nepotpunosti saznanja svoga ideala. Gomilu muči jedan uzdah za boljim životom koji oduzimaju prostaci, barbari, divljaci …I mržnja u svijetu se javlja pred njenim očima.

(za nas ove vrijedne misli zabilježila Božica Jelušić)…

više

KAKO JE ODGOJ UKRAO BOŽIĆ

piše: Sandra Marelja Muić
Završili godinu burno (a jadnu, kukavnu, nikakvu) i nastavili je burno s istom temom: predloženim zdravstvenim odgojem u školi.

Koliko je diskusije to izazvalo rekao bi čovjek da smo nekakva država uređena i funkcionalna po  skandinavskom sustavu, da nam je obrazovanje i zdravlje žitelja na prvom mjestu i samim time ti sektori vrhunski funkcionalni.

A ono …strava te hvata ako se moraš u školu upisati ili po…

više