“DALMATINO” NA ZELENOM TJEDNU

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/  U tijeku je 78. izdanje Zelenog tjedna, sajma prehrane i poljoprivrednih proizvoda. Sudjeluju predstavnici 67 država iz cijeloga svijeta. Među njima su i predstavnici Republike Hrvatske u dvorani 18, na štandu broj 116.

Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo poljoprivrede ove se godine odlučilo za novi koncept predstavljanja na Zelenom tjednu, te su za tu prigodu angažirali hrvatske stručnjake…

više

KOLINJE U SUSJEDSTVU

KRATKA PISMA IZ DOMOVINE
piše: Marija Matijašević
Stružec/ Pozvali me susjedi na kolinje. –Oh, vrlo rado, velim. Zadnji puta sam bila prije 33 godine!

Jutro sam se rano digla. Eto susjeda, od kojih su kupili svinje … dvije, po 150 kg. …upravo ih vozi u kobači na traktoru. Mirne su i lijepe, bijele. Ne znaju što ih čeka.

Susjeda pripremila dva velika kotla kipuće vode, dva…

više

ŽIVITI SE NE MORA PUŠITI SE MORA

Piše: Jadran Šantić Šangarelo
Sad će se neki zapitati …oli je ovi Šangarelo pošandrca pa je počeja pisat svakakve pizdarije, a bome nisu to pizdarije vengo jako juske i ozbiljne stvari.

Evo me misec dan u Krapinske toplice na terapiju jerbo san promini kolino i stalno san u istu komoru di spimo trojica. Stalno se niko minja a ja san bome konstanta.

Bilo je samenon razni likova ma gospemi ovakovi ka ovi zadnji…

više

BOG ILI ČOVJEK

Piše: Mirko Omrčen
Kriza, pomutnja, nasilje, nesigurnost pogodno su tlo za vođe. To su trenuci kada se pojavljuju vođe i nude izlaz. U takvim trenucima mnogi i traže oslonac Vođu – Spasitelja. Takva potreba nije do li težnja za osloncem na jačeg, moćnijeg.

Zemaljskim vođama – spasiteljima čovjek utječe iz razloga, jer vođa kod slabih ljudi budi prvenstveno potrebu, nadu da će ga upravo on spasiti od svih poteškoća, nedaća i opasnosti. Zato se svoju sudbinu povjerava “jačem“, “snažnijem“, “sposobnijem“,…

više