RED PIVA, RED KOBASICA

piše: Viktorija Banić
Nedjeljno popodne, točnije predvečer, gledano po satu. Sunce još uvijek prži, kao da ni ne misli stati, ignorira i mjesec i zvijezde i modro nebo na čekanju.

Šetnja gradom, pa i do jednog gradskog parka s velikim jezerom. Čuje se glazba, neke stare melodije. Uvijek jednako stari pjevač cupka na pozornici, uvijek jednako obojane kose i zategnutog lica. Da, nije to izmišljotina ovoga doba… Naokolo stolovi i klupe, par stotina ljudi, uglavnom starijih ili mladih parova s malom …

više

O DOMOVINI ZBORI S LJUBAVLJU

Dragi Hrvati, veliki i mali, u domovini i bilo gdje u svijetu, sretan vam, sretan nam Dan državnosti Republike Hrvatske!

tekst i foto: Sonja Breljak …. foto album

038Berlin/ Lijepim programom je, već tradicionalno, i ove godine, Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica, obilježila i proslavila Dan državnosti Republike Hrvatske.

Večer je, razumljivo, započela hrvatskom nacionalnom himnom u izvanrednoj izvedbi Muške klape Powerelo.

Program je pripremila i vodila potpisnica ovih redaka.…

više

IZOBRAZBA U NJEMAČKOJ, PREDVOJNIČKA OBUKA

piše: Filip Čorlukić...Iz knjige “Moja sjećanja na minulo stoljeće”.

Neposredno prije završetka školske godine posjetio nas je prof. Demer. Mi smo uvijek imali dobre rakije iz našeg šljivika u Vrhovima, a volio je popiti pa nas je češće posjećivao. Ovaj puta se odmah nakon pozdrava – Hvaljen Isus, obrato meni: “Filipe čestitam”, uhvatio me je za rame i poveo prema stolu, a nakon što je majka donijela rakuju, on je nastavio pričati.

Rekao mi je da je škola od Ministarstva dobila obavijest da sam između sedamdeset mladića iz NDH, jedini ja iz Tuzle izabran za …

više