POTREBNA POMOĆ U OBNOVI

Kojim tempom se razvija i traje obnova potresom porušenih i oštećenih domova u Hrvatskoj, točnije na području Banije i Zagreba, nije sasvim poznato. No, očigledno nedovoljno brzo jer ljudi s pogođenog područja sve češće i pojedinačno istupaju i traže pomoć u obnovi i gradnji. Jedna takva molba stigao je ovih dana i do nas.

Poziv za pomoć dolazi od peteročlane obitelji Sučić Mešanović iz Taborišta, 5 km udaljenog od Petrinje čija je kuća pretrpjela brojna oštećenja.

„Zamolila bih ako ima tko volje i mogućnosti pomoći meni i mojoj obitelji jer nismo u mogućnosti sve napraviti sami.

Izvana kuća nije oštećena, no pukli su podovi, dimnjaci i prezime. Kuća je dobila žutu naljepnicu i moramo sve podove razbijati i nanovo raditi, pa bi nam svaka pomoć dobro došla.  U kući nas je inače petero. Mama, sestra, muž, sin koji ide ove jeseni u prvi razred i ja.

više

ZBUNJENOST U DOBA KORONE

piše: Verica Jačmenica-Jazbec, dr. med.

Nazove me ovih dana moja mlada prijateljica, pametna profesorica koja je i moje drago krizmano kumče. I pita me pristojno i obazrivo bih li ja htjela nazvati njezinu mamu i nagovoriti je da se cijepi protiv korone.

S njezinom me mamom veže cijelo moje djetinjstvo; išle smo u isti razred, zajedno trčale po valovitim zagorskim brežuljcima, zajedno brale prve visibabe u obližnjem gaju.…

više

PROMAŠENA TEMA

piše: Marija Juračić

Moj je unuk dobio komad iz školske zadaće jer je promašio temu. Što je on, osnovnoškolac, napisao na temu Moja domovina i zaslužuje li zadaća negativnu ocjenu, prosudite sami.

Moja je kći već dala svoj sud i rekla da bi none, kakva sam ja, trebalo zakonom zabraniti jer loše utječem na njenog sina, a zet je dodao da je malac na svoj dječji način preslikao ono što čuje od mene.…

više