ISELJENICIMA BESPLATNA ŠKOLARINA

Bernays hrvatskim iseljenicima daje besplatnu školarinu za studij turizma u Hrvatskoj

Objava za medije

Zagreb, 1. lipnja 2021. – Edward Bernays University College iz Zagreba objavio je da će dvoje pripadnike hrvatske dijaspore dodijeliti besplatne školarine za diplomski studij Upravljanje doživljajem u turizmu.

Riječ je o dvogodišnjem studiju koji se izvodi u Zagrebu, a namijenjen je svima onima koji se žele vratiti na studij u svoju domovinu. Prijave na natječaj otvorene su sve do 5. srpnja 2021.

više

CRNO-BIJELO U BOJI

tekst i foto: Sandra Marelja Muić

Prekrasan gorski zrak me zapljusnu kad otvorim vrata od auta. Nakon uspona uz Velebit sa punim autićem, svježi vjetar me miluje za dobrodošlicu i  sočno zelenilo smiješi mi se sa svih strana .

Nova ravnateljica Crvenog križa; mlada , ljubazna gospođa dočekuje me srdačno i s velikim zadovoljstvom sprema pristiglu donaciju u skladišni prostor. Nije očekivala da ću donijeti toliko stvari, a sve je, itekako dobrodošlo.…

više

STRUČNJACI ZA EKONOMSKU POLITIKU

tekst: Marko Jareb

Ima jedan hrvatski doktor ekonomskih znanosti koji je doktorirao prije više od 20 godina na temu kako da u RH zaživi tržišno gospodarstvo. No njegova doktorska disertacija nije donijela nikakav boljitak u ekonomskom pogledu. Tko je bio mentor te doktorske disertacije nisam uspio doznati? Ali očito je da ni taj mentor nije dosegnuo neke visine u ekonomskim krugovima. Imamo li mi u RH stručnjaka za ekonomsku politiku? Zar ih nismo mogli iznjedriti u ovom periodu od samostalnosti do sada?…

više