ISELJENICIMA BESPLATNA ŠKOLARINA

Bernays hrvatskim iseljenicima daje besplatnu školarinu za studij turizma u Hrvatskoj

Objava za medije

Zagreb, 1. lipnja 2021. – Edward Bernays University College iz Zagreba objavio je da će dvoje pripadnike hrvatske dijaspore dodijeliti besplatne školarine za diplomski studij Upravljanje doživljajem u turizmu.

Riječ je o dvogodišnjem studiju koji se izvodi u Zagrebu, a namijenjen je svima onima koji se žele vratiti na studij u svoju domovinu. Prijave na natječaj otvorene su sve do 5. srpnja 2021.

više

ILOK DELICIUM MUNDI

Ilok Delicium Mundi – objedinjene vrijednosti Srijema i hrvatskog Podunavlja

Najava za medije

Autor: Grad Ilok

Ilok Delicium Mundi, održat će se ove još uvijek pandemijske 2021. godine uz širom svijeta poznate kraljevske vinograde 2. i 3. srpnja prema svim nužnim epidemiološkim mjerama u atriju Muzeja Grada Iloka, obnovljenog Dvorca Odescalchi s početkom u 20 sati.

U organizaciji grada Iloka, pod pokroviteljstvom Županije Vukovarsko-srijemske, modernizirano izdanje festivala kulture i delicija Srijema održat će se prvi vikend u srpnju. Predstavlja se i novi naziv, autentičan i prepoznatljiv – Ilok Delicium Mundi, kakav gradu Iloku smještenom povrh zelenog mora bogatih vinograda Srijema, sljubljenih s blagim obroncima Fruške gore u padu do veličanstvenog, modrog Dunava i dolikuje. …

više

VIKANJE NA DJECU

piše: Verica Jačmenica-Jazbec

Imam poznanicu Samantu koja je samohrana majka s troje male djece. Ponekad me zna nazvati radi kojega zdravstvenog savjeta. Njezina se djeca tijekom tih nekoliko minuta našega razgovora redovito glasno svađaju, viču i plaču. Samanta ih nastoji umiriti i stišati vičući još glasnije od njih.

Dragi roditelji!…

više

PODIŠI ROŽU

Slavica Sarkotić: “Jako sam ponosna što će popevku “Podiši rožu” za koju sam napisala tekst a glazbu i aranžman Tomislav Presečki, na ovogodišnjem festivalu u Krapini 11. rujna 2021. otpjevati mladi čovjek prekrasnog vokala, Marko Škugor.”

stihovi: Slavica Sarkotić
foto: Sonja Breljak

Podiši rožu, ti moja mila
Potiho mi poveč de snočka si bila
Gda bil sem tužen i sam
Kam si otišla, poveč mi, kam…

više