ŽIVIM DANAS A JUČER ŽELI BITI SUTRA

Matica hrvatska za Ruhrsko područje otvorila je ovogodišnji književni natječaj za hrvatsku djecu širom svijeta.

“Živim danas a jučer želi biti sutra“, naslov je ovogodišnjeg književnog natječaja za hrvatsku djecu od 1. do 8. razreda, u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, kojeg organizira Matica hrvatska za Ruhrsko područje.

Natuknice: Ljubav, sreća, strah, bol, tuga.…

više

KNJIŽEVNO-SLIKARSKI DUET

Književnica Marijana Dokoza i slikarica Ljiljana Đalok na književno-umjetničkoj večeri u Generalnom konzulatu u Stuttgartu.

Stuttgart/ Generalni konzulat Republike Hrvatske u Stuttgartu organizira književno-umjetničku večer Marijane Dokoza, književnice i urednice Fenix-magazina i Ljiljane Đalok, likovne umjetnice.

Ovako lijepi književno – slikarski duet i njihov stvaralački rad …

više

UČITELJICA LISICA

piše: Sanja Rotim

Bukvina šuma je bila baš lijepa šuma. U njoj su sve životinje bile kulturne i slagale se dobro između sebe. Sigurno je to bila zasluga učiteljice Lisice.

E, dobro ste čuli: ovdje su životinje išle u školu. U Bukvinoj šumi nije se samo učila matematika, engleski ili francuski, …

više

“RAZGOVORI” U TETOVU

Hrvatski književni kritičar, publicist i novinar Nikola Gamilec gostuje ovoga petka u Tetovu, u organizaciji Makedonsko-hrvatskog društva na razgovorima o suvremenoj hrvatskoj književnosti.

prilog: Marko Vidaček/ Croatica.mk

Tetovi/ Pod naslovom „Razgovori“ Makedonsko-hrvatsko društvo ovog petka, 29. rujna 2023. godine, u hotelu „Lirak“ s početkom u 19 sati organizira gostovanje kritičara i novinara Nikole Gamileca, čija će zadaća biti, u jednosatnom događanju približiti ovu, ne tako aktualnu i popularnu temu “Suvremena hrvatska književnost”, …

više

BLAGODATI JESENI

piše: Štefica Vanjek
foto: Zdenko Vanjek
Evo nam se jesen mic, po mic prišuljala.Volim ranu jesen zbog njenih boja, mirisa i slasnih plodova.
Jučer smo bili kod prijatelja, a u njihovom dvorištu grožđe Izabela miriši i mami na zobanje.  Istoga trena to me vrati u djetinjsvo, u moje dvorište i tatine brajde.…

više

ŠIBENIK IZLAGAO U DVORCU BENRATH

Hrvatski slikar Petar Šibenik izlagao je u otmjenom dvorcu Benrath, u predgrađu Düsseldorfa.

foto s izložbe: Marie Christine Berllier i Dragica Bućo Batista

Düsseldorf/ Hrvatski slikar Petar Šibenik izlagao je svoja djela u otmjenom rezidencijalnom predgrađu Benrath (Düsseldorf), u Dvorcu Benrath, Orangerie koji je ujedno i Gradska knjižnica.
Izložba Petra Šibenenika u dvorcu Benrath trajala je od 15.6. do 18.09. 2023. godine.…

više

OBOGAĆENA KNJIŽNICA U TETOVU

Galeb Marko i hrvatska biologinja Martina Markov posjetili Knjižnicu MHD-a u Tetovu.

prilog: Marko Vidaček/ crotica.mk

Tetovo/ Knjižnicu Makedonsko-hrvatskog društva u Tetovu ovog je vikenda posjetila hrvatska biologinja Martina Markov, zajedno sa svojim galebom Markom, koji kao lik iz njezinih djela za najmlađe već godinama educira…

više