PAR MINUTA I …GOL

Landesliga Berlin, 19. kolo 2. odjel: 1. FC Lübars – SD Croatia-Berlin e.V.  1:4 (1:1)

tekst i foto: Ivo Dorotić
P1000209Berlin/Lübars – I
grano po lijepom vremenu, na umjetnoj travi, pred oko 50 gledatelja.

SD Croatia: Kopmann – Helfert, Toktumur, Demir, Malik – Vukadin, Schrödter – D. Beier (88. Milanovic), Ergiligür, N. Beyer (46. Salantur) – Grgic (60. Cakmak).

Sudac: Dickamp (RW Victoria Mitte), dobar.

Strijelci: 0:1 (5.) N. Bayer; 1:1 (21.) Morlang; 1:2 (73.) Demir; 1:3 (84.) Toktumur; 1:4 (90+3) Ergilikür.

Najbolji igrači: Matyschek, Schallert – Schrödter, Vukadin, Toktumur i Kopmann (momcad kola).

Zakasnio sam samo par minuta i Croatia je već vodila golom N. Bayer 1:0.

Suigrači Ivice Vukadina su igrali dobro, ali im je nedostajala konačnica. Dobijem dojam da su ova igrališta često preuska i prekratka, tako da duge lopte bivaju plijen, dobro postavljenih obrana. Tako je bilo na prošloj utakmici u Bosestraße, a tako je bilo i danas.

Visoko nabačena lopta je plijen vratara. Možda bi trebalo ići do poprečnih linija i onda loptu slati u zaleđe obrambenih igrača.

Vidjet ćemo kako će biti u sljedeću nedjelju, onda se igra na veliko igralištu i na travi, ali neki su mišljenja da ekipa nema dovoljno snage i da ce disati na “škrge”. To se da ispraviti intezivnijim treningom. Croatia je danas pokazala znanje i umjeće iz takozvane “mirujuće lopte”, nakon koji su i postignuti svi golovi, koji su pali u pravo vrijeme. Domacini su se bunili na sudjenje, ja mogu samo jedno reci “sudac ne daje golove”. Igraci 1. FC Lübarsa su imali prilika rezultat popraviti, ali su dobre prilike propustili.

Na kraju SD Croatia je zasluženo osvojila tri boda i prvenstvo ide dalje, već sljedeću nedjelju je na programu sljedeci derby protiv BSV Al-Dersimspor. Utakmica se igra 15.03. na Friedrich-Ebert-Stadionu u 14:30 sati.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments