IZMEĐU SLAVE I ZABORAVA

U Zagrebu se 16. svibnja postavlja međunarodna izložba “Između slave i zaborava. Lea Deutsch, čudo od djeteta i žrtva Holokausta.”

Zagreb/ Ove će se godine u sklopu 10. festivala povijesti Kliofest 2023., koji se održa, čudo od djeteta i žrtvava od 16. do 19. svibnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, postaviti međunarodna  izložba “Između slave i zaborava. Lea Deutsch, čudo od djeteta i žrtva Holokausta”.

Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 16. svibnja, s početkom u 10.15 sati.

Sudjeluju: Martina Bitunjac, Damir Agičić i Renata Jambrešić Kirin.

više

KNJIGA KAO REZULTAT ARHIVSKOG ISTRAŽIVANJA

Večeras je u Zagrebu promocija knjige “Preci svetog Leopolda Bogdana Mandića” autora i nakladnika, profesora Željka Brguljana.

prilog: Hrvatska matica iseljenika/ Ivana Rora

Hrvatska matica iseljenika poziva na svečano predstavljanje knjige „Preci svetog Leopolda Bogdana Mandića“ autora  i nakladnika profesora Željka Brguljana, koje će se održati 12. svibnja 2023. godine, na svečev rođendan, u Velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika na Trgu Stjepana Radića 3 u Zagrebu s početkom u 18 sati.

Uz ravnatelja Hrvatske matice iseljenika profesora Miju Marića, o knjizi će govoriti povjesničar prof. dr. sc. Željko Holjevac, ravnatelj Instituta društvenih znanosti …

više

KUĆICA U ŠUMI

Ova priča je netom osvojila drugu nagradu za najljepsu bajku na natječaju Festivala dječje umjetnosti u Sarajevu.

Autorica: Sanja Rotim

Djevojčica Tanja je živjela u malom i slikovitom planinskom mjestu. Mnogo je voljela svoju planinu i gustu šumu koja je bila lijepa u svako doba godine.

Tanja je imala deset godina i bila vrlo vesela djevojčica. Već je znala razlikovati jestive od nejestivih gljiva, naučila je to od …

više