VEČERAS JE GLAZBENA FEŠTA U MAKARSKOJ

piše: Sonja Breljak
IMG_6917Makarska/ Dok nastaju ovi redovi na balkonu s kojeg se pogled pruža na zvjezdano makarsko nebo i tišina obavija sve okolo (jer, naravno, ja pišem u neki kasni sat), na pomolu je petak, peti dan mog ovogodišnjeg odmora.

Prethoda večer puna je  divnih dojmova. Na Kačićevom trgu, u sklopu Noći Kalelarge, jednoipolsatni koncert je održala klapa Contra iz Splita.

Uokolo pozornice sve je puno gostiju, turista koji znatiželjno i s divljenjem gledaju i slušaju nastup ove klape koja je na prošlogodišnjem Festivalu klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj, osvojila prvo mjesto prema odluci žirija. Prvi nastup na Festivalu i odmah prvo mjesto! A, izvrsno pjevaju. Koncert je vjerojatno zamišljen u okviru jednog sata ali eto, publika plješće, ne odlazi i …

više

TENZIJSKA GLAVOBOLJA

piše: Verica Jačmenica-Jazbec, dr. med.

Moja poznanica Sanela spada u skupinu onih ljudi koji gotovo svakodnevno pate od glavobolje. Kod nje to traje već dvadesetak godina. Zbog toga je postala trajno loše raspoložena. Posve se povukla iz društva, nezadovoljna je svojom djelotvornošću kako na radnom mjestu, tako i kod kuće.

Zaključuje da zbog svoje gotovo stalne glavobolje nije dobra supruga, niti majka. Ona si u životu ništa ne uspijeva isplanirati; uvijek je i u svemu omete njezina učestala glavobolja. Čak mi zna…

više