JACKY POSTAJE ČUKO

Iz naše arhive/ objavljeno 30. 01. 2009.

autor: Emil Cipar
CameraNe znam kako početi ovu priču

-Pa svaka priča počinje od početka …reći će učeni i manje učeni ljudi.

Znam, znam, nije mi ova priča prva, ali ova je nekako posebna. Tu su početak i kraj tako zamršeni, da ih ne možeš razdvojiti da ga jebeš. Hočeš početak, ali kraj se „zalijepio“, pa ih ne možeš prepoznati kao takve.…

više

NAJLJEPŠI UGAO U OSIJEKU

Iz naše arhive/ objavljeno 16.11.2012./

piše: Jacky, allias Čuko
Draga moja teta Sonja …evo opet tvog Čuke. Ovaj puta sam imao opravdanog razloga što se nisam dugo javljao.

Ja znam da ti znaš sve o bolestima moga gazde …njegova upala pluća, pa to s prostatom, pa ovo, pa ono…

E draga moja, sve je to mačji kašalj u odnosu na moje zdravstvene probleme, ali to očito nikoga ne zanima. A jedva sam izvukao živu glavu.…

više

VAŽNO JE DA GAZDA SLUŠA

Nemoj se smijati …Čuko misli ozbiljno

piše: Jacky alias Čuko
1546112_491751497613289_135018087_nJuuuupiiii …bravooo …das gibt es gar nicht!

Oprosti teta Sonja, malo sam poletio od sreće. Ali ipak …nisam ja ptica ja sam pas, pa se bolje osjećam kad su sve četiri šape na zemlji.

Znao sam, sto posto sam znao kako će moj gazda jednoga dana isto to shvatiti i spustit se na zemlju. I eto dogodilo se.…

više

LEKCIJA IZ JEDNOUMLJA

OPREZ …SATIRA!!! prvi puta objavljeno 16. prosinca 2010. 
piše: Jacky alias Čuko

Draga moja teta Sonja. Kanio sam štrajkati glede neisplaćenih honorara toliko dugo dok ti i ja ne sklopimo novi  kolektivni tarifni ugovor. Imao sam jako dobre izglede, ali mi je moj gazda pobrkao račune.

Računao sam da će ti ponestati kvalitetnih priloga, pa ćeš biti prisiljena povisiti, ili bar isplatiti honorare. Već sam zamišljao kako dolaziš u Brod sa punom vrećom kostiju i umiljkavaš mi se …dragi Čuko …dobar Čuko …koju kost želiš …ne brini bit će još!

više

NEMA VIŠE MOJE BAKE

Piše: Jacky, alias Čuko
DSCN4185
Draga moja teta Sonja, evo mene opet. Obećao sam ti kad si bila u Brodu kako ću ti pisati, al’ sam se onda bio malo naljutio na vas novinare, pa me eto do danas držalo.

Naljutio sam se zbog toga što ste me na Fišijadi svi ignorirali. Te slikaj se ovaj s ovim, onaj s onim ili onom, a Čuke nigdje. I kakvo je to jelo fiš-paprikaš? To je možda nešto za mačke.…

više

DOSTA JE POTICAJA …AJMO RADIT

piše Jacky alias Čuko
IMG_4948Draga moja teta Sonja, pišem i obraćam se tebi, jer ne znam kome bi se drugom požalio. Ti ćeš me sigurno razumjeti, a možda i čitatelji proliju koju suzu nad mojom psećom sudbinom.

Kod nas su ti uskoro izbori, pa novinari imaju puno posla …te skup vamo, te tamo, te ova presica, ona presica. Gazda to prati gdje stigne. Ne može ni on više k’o prije …ostarilo se.

I ja sam uvijek s njim, barem tamo gdje se radi. Gdje je neki…

više

ČUKO I VISOKA POLITIKA

piše: Jacky, allias Čuko
1482_2013030216520612Draga moja teta Sonja

Nisam se dugo javljao, al’ nije bilo ni neke potrebe. Vidim ide to vama super …puno ljudi vas čita. E sad …one honorare neću više ni spominjati. Ma znaš one obećane kosti i drugo …s tim više ne moraš razbijati glavu.

„Ruka ruku mije“ rekao je neko jako poznat. I to je pametno rekao, jer moramo se međusobno pomagati mi domicilni i vi iz…

više

MOJ OSJEČKI DNEVNIK

piše: Jacky, allias Čuko
Draga moja teta Sonja,

evo mene opet. Nema jedna životinja danas šanse nastupiti u javnosti dok ne pokaže svoje zube. Ja imam mali problem, jer ne smijem pokazati svoje zbog toga što onih prednjih nemam. Otišli su u brojnim tučnjavama koje sam imao u svom burnom životu.

Bio sam duže vremena odsutan. Bili smo u Osijeku. Gazda bio tamo na liječenju, a ja sam pazio da sve prođe kako treba.…

više

NE LAJE PAS ZBOG SELA, NEGO ZBOG SEBE

ČUKINE PRIČE
piše Jacky alias Čuko

Draga moja teta Sonja,
nadam se da me nisi zaboravila, jer se nisam dugo, duuuugo javljao. Krivac je opet moj gazda, ali to je posebna priča, pa ne bih sad o tome.

Ja sam uglavnom dobro. Vrućina je, pa sam šetnje po brodskim parkovima sveo na najnužniji minimum. Uglavnom vrijeme provodim gledajući TV. Sada je u Hrvatskoj program jako zanimljiv, jer je vau-vau koalicija došla na vlast i nema više…

više

PASWORD

ČUKINE PRIČE  ...IZ NAŠE ARHIVE /objavljeno 20. lipnja 2011./
piše: Jacky alias Čuko

Draga moja teta Sonja nadam se da me nisi zaboravila. Ja sam onaj tvoj Čuko koji se znao ponekad javiti na tvome portalu. Ma znaš sigurno koji!
I moj gazda se znao ponekad javiti, ali njega možeš i zaboraviti. Ne bi to bio nikakav grijeh, jer on je kriv da se nisam duže vremena javljao.
Prvo ti njemu padne na pamet da idemo u Njemačku. I bili smo tamo dugo. Dobro …vratismo se ipak, ali njemu palo na pamet seliti se. Ajde …ja sam se nekako izvukao, više sam selidbu pratio iz priča kod bake i nisam u njoj sudjelovao aktivno. Moj gazda je sve stvari preselio sam,…

više