SKULPTURA NIKOLE TESLE VRAĆENA U GOSPIĆ

Skulptura Nikole Tesle vraćena je u Gospić nakon gotovo trideset godina, a novi odljev je zamijenio stari koji je bio uništen miniranjem 1992.

prilog iz drugih medija: Zvonimir Mitar

Gospić/ Brončana skulptura Nikole Tesle, rad kipara Frane Kršinića, ponovno je postavljena u Gospiću, na novome Trgu Nikole Tesle, a ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je na prigodnoj svečanosti kako je to prilika da se još jedanput poklonimo velikome Tesli.

“Mislim da je današnji program zaokružio Teslin jedinstveni život i uz intervencije umjetnika i znanstvenika poslao još jednom poruku koliko je Tesla zadužio cijeli svijet”, rekla je hrvatska ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, dodajući kako vjeruje da će Tesla biti podsjetnik mladima da treba vjerovati u znanje, u svoje snove i uvijek raditi za opće dobro…

više

MUDAR, MUDRIJI, NAJMUDRIJI

autor: Ivanka Jularić (Ćulap)

Njegov moto je bio: “Kada vidiš da ljudi jedu i piju, primakni se, čut’ ćeš nešto i pametno, a gdje rade, odmakni se da ne smetaš.”

Tata mu je bio uzor, koji je sav svoj imetak stekao bez puno rada, primičući se uvijek tamo gdje su masni zalogaji, da i sam malo omasti brkove. A, imao ih je, …

više

SANJAM DA LETIM

Jelena Stanojčić

Ono malo što znam o ljubavi
Ne želim da bude zapušteno
Pridružujem se pticama
Onima koje lete, ali ne pjevaju.

Pjevati i nije uvijek lako
Kao što nije lako ni ptica biti
Daješ mi ljubav da mogu letjeti
Za pjev je potrebno puno više.…

više