U NJEGOVU RIJEČ

Iz naše arhive/ objavljeno 03.12.2011.

Marijana Dokoza
U jedno davno vrijeme negdje daleko bijaše to,
Ponekad se ne mogu ni sjetiti gdje je to daleko
Voljela sam jedno biće.
Bijaše tamno kao tamna noć.
I ono je voljelo mene,
I zavidjele su nam zvijezde, zora i proljetno cvijeće,…

više

OTIŠLA JE MIMICA

IN MEMORIAM

Mimica Halkijević (15.02.1948. – 27.01.2023.)

U Zagrebu je, u 75. godini života nakon duge i teške bolesti, preminula Mimica Halkijević, rođena Auguštan.

Rođena je 15. veljače 1948. godine u mjestu Martinšćina, općina Zlatar. Upravo u tom mjestu gdje je počela svoj život koji ju je kasnije vodio svijetom, zatvoren je krug te je…

više

ZAVRŠEN ZELENI TJEDAN

Goran Đanić, Obrt za tradicionalnu proizvodnju rakije i drugih alkoholnih pića iz Podgorača: “Dolazim i dogodine na Zeleni tjedan!”

tekst i foto: Sonja Breljak

Berlin/ U večernjim satima netom prošle nedjelje, završen je desetodnevni, 76. po redu Međunarodni sajam prehrane i poljoprivrednih proizvoda. Nakon što je prije dvije godine Hrvatska bila zemlja partner Sajma, te se predstavila u punom sjaju, ove godine nije bilo organiziranog i od strane Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva poljoprivrede, financijski potpomognutog sudjelovanja hrvatskih proizvođača hrane i poljoprivrednih proizvoda.…

više

LIKOVNI RADOVI DJECE IZ SUBOTICE

prilog: Ankica i Ante Karačić

Poštovani, šaljem radove za likovni natječaj 2022-2023. godine. U prilogu dostavljam 3 rada učenika 6. razreda Osnovne škole Matko Vuković u Subotici. Nadam se nekom odgovoru u skorije vrijeme, piše nam Sanja Beđik, nastavnica likovne kulture u Osnovnoj školi Matko Vuković u Subotici.

Nastavnica Sanja Beđik ujedno je i mentorica djeci koja su radila likovne radove za naš natječaj. To su učenici šestog razreda: Martina Tikvički, Emanuela Kiš i Filip Ivković Ivandekić.

više