ADVENT UZ EVELIN NOVAK

Berlin/ Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Njemačkoj u suradnji s Hrvatskom katoličkom misijom Berlin organizira  Adventski koncert sopranistice Evelin Novak, stalne članice berlinske Staatsoper. Uz Evelin Novak na ovom Adventskom koncertu će nastupiti i operni pjevač i suprug Evelin Novak, Bernhard Hansky dok će ih glazbeno pratiti dugogodišnji suradanik, pijanist Matthias Samuil.

Adventski koncert s Evelin Novak je u utorak,  19. prosinca 2017., u crkvi Sv. Sebastiana, Gartenplatz, 13 355 Berlin (Wedding), s početkom u 19:15 sati.

više

KONSTITUIRAN SAVJET VLADE

Ivan Grbešić iz Kanade, izabran za predsjednika Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Priopćenje Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

IMG_9896Zagreb/ U ponedjeljak, 18.prosinca 2017., u Zagrebu je započela prva sjednica 2. saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

„Želimo jedinstvo hrvatskoga naroda gdje god oni živjeli – to je naša ključna zadaća“ izjavio je premijer Andrej Plenković na  konstituirajućoj  sjednici 2. saziva Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH.  Dodao je kako je Vlada Republike Hrvatske odlučna…

više

KAKO SAM POBIJEDILA SEBE

piše: Katarina Pavlović
U životu dobiješ dane, ne znaš im broj, ipak taj manjak znanja ne smije te zabrinjavati. Dani su tvoji, ma koliko ih je.

U ovom trenutku, baš sada dok čitaš ovo, još uvijek nije kasno i pravo je vrijeme da obogatiš svoje dane! Toliko je toga što možeš. Svaki onaj trenutak u kome pomisliš kako život postaje besmisao, pravi je početak za rad na sebi. Uozbilji se, neozbiljno, uvijek imaš posla na sebi!…

više

ČESTICE

piše: Marija Kukić, lektorica Hrvatskoga glasa Berlin

Kada sam pohađala osnovnu i srednju školu učila sam da u našem jeziku postoji devet vrsta riječi od kojih je pet vrsta promjenjivih i četiri nepromjenjive.

Iznenadila sam kada sam u učionici hrvatskog jezika ugledala umnu mapu s deset vrsta riječi. (Prošlo je otada podosta vremena!)

Ta deseta vrsta riječi dobila je naziv ČESTICE.…

više